Beveiliging

ID-10051820Inbraakpreventieapparatuur in uw woning installeren

 

Een van de grootste nachtmerries voor veel woningbezitters, is een inbraak in uw woning. Niet alleen kunnen er bij een inbraak tal van waardevolle en dierbare voorwerpen verloren gaan, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan tijdens een inbraak. Zeker als u thuis bent ten tijde van de inbraak, zullen inbrekers geweld niet schuwen. Iets waar u wellicht liever niet te lang bij stilstaat! Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om uw woning te beschermen tegen het gevaar van inbrekers. In dit artikel geven we u een aantal handige tips om uw woning met inbraakpreventieapparatuur beter te beveiligen. Om tot deze tips te komen, spraken we met een slotenmaker in Amstelveen, die een ruime expertise heeft in het installeren van dergelijke beveiligingscomponenten in woningen en bedrijfspanden.

 

Kies voor goede sloten

 

Een goede beveiliging van uw woning begint logischerwijs met het kiezen van de juiste sloten voor uw ramen en deuren. Het is aan te raden om voor uw deuren gebruik te maken van cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Cilindersloten zijn sterke sloten, waarbij het voor een inbreker veel tijd kost om uw deur open te breken. Bij ramen is het gebruikelijker om te kiezen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de verschillen tussen deze twee soorten sloten.

 

Beveiliging verbeteren met beveiligingscomponenten

 

Wanneer de juiste sloten in uw deuren en ramen zijn geïnstalleerd door een erkende slotenmaker, kunt u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Deze componenten worden los in de winkel aangeboden, zijn als set te koop bij beveiligingsbedrijven en kunt u laten bestellen en installeren door een slotenmaker. Het nadeel aan de componenten uit een hobby- of bouwwinkel, is dat deze niet altijd zijn voorzien van het PKVW-keurmerk. Producten die wél voorzien zijn van dit keurmerk, voldoen aan de strenge eisen die de Nederlandse politie aan beveiligingscomponenten stelt. Als u kiest voor een compleet systeem van een beveiligingsbedrijf of voor componenten van een slotenmaker, dan weet u zeker dat deze van het keurmerk zijn voorzien.

 

Voorbeelden van veelgebruikte beveiligingscomponenten in woningen zijn bewegingssensoren en elektronische camera’s. Het voordeel van deze camera’s is dat het met de hedendaagse technologie mogelijk is om vanaf uw tablet of mobiele telefoon mee te kijken met de beelden van de camera. Zo weet u altijd of uw inboedel, kinderen of huisdieren nog veilig zijn! Een slotenmaker kan u meer vertellen over deze componenten.