Beveiligingscomponenten

Kies voor beveiligingscomponenten met een keurmerk

 

Het zou eigenlijk voor zich moeten spreken, dat losse beveiligingscomponenten als elektronische camera’s en bewegingssensoren jaren blijven functioneren. Toch komt het geregeld voor, dat een bewegingssensor tijdens een inbraak plotseling niet goed of helemaal niet blijkt te functioneren, met alle gevolgen van dien. Om een dergelijke situatie tegen te gaan en er zeker van te zijn, dat uw woning op de juiste manier is beveiligd, raden we u aan om enkel beveiligingscomponenten aan te schaffen met een PKVW-keurmerk. Dit keurmerk is een initiatief van de Nederlandse politie en geeft aan, dat de beveiligingscomponent voldoet aan de strenge eisen van de politie. Overigens wordt dit keurmerk niet alleen voor beveiligingscomponenten gebruikt, ook op sloten zult u dit keurmerk terugvinden. Wij spraken met een expert uit Delft over het belang van dit keurmerk.

 

Beveiligingscomponenten uit hobbywinkels

 

Losse beveiligingscomponenten zoals de bewegingssensoren en elektronische camera’s, kunt u tegenwoordig in tal van winkels kopen. De meest bouw- en hobbywinkels bieden ze aan, u kunt complete systemen kopen bij beveiligingsbedrijven en een slotenmaker biedt vanzelfsprekend eveneens de mogelijkheid om beveiligingscomponenten aan te schaffen en te laten installeren. Waar de producten van een beveiligingsbedrijf en slotenmaker in vrijwel alle gevallen zijn voorzien van het PKVW-keurmerk, geldt dit niet voor de producten uit hobbywinkels.

 

Wanneer u besluit om toch te kiezen voor de vaak goedkopere beveiligingscomponenten uit hobbywinkels, is het van groot belang om deze eens per kwartaal te testen. U wilt een situatie zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, immers zo goed mogelijk voorkomen. Ook kunt u een slotenmaker vragen naar de werking van specifieke beveiligingscomponenten uit hobbywinkels. Zij hebben veel ervaring met verschillende beveiligingscomponenten, waardoor ze u van een passend advies kunnen voorzien. Tevens kan een slotenmaker de componenten direct voor u in huis installeren.