Sloten

slotenmakerSloten laten vervangen door een slotenmaker

 

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het kiezen van de juiste sloten voor uw ramen en deuren in huis. In veel woningen wordt momenteel al gebruik gemaakt van cilindersloten, die op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Bij een cilinderslot zit er een koker in de deurpost verwerkt, waarbij een klein staafje in de koker schuift bij het omdraaien van de sleutel. Door dit mechanisme moet een inbreker beide contactpunten in de deurpost forceren om uw woning binnen te kunnen komen. Het is echter nog beter om te kiezen voor cilindersloten met drie contactpunten, waardoor het een inbreker nog meer tijd kost! Een slotenmaker kan u helpen bij het vervangen van sloten in uw ramen en deuren.

 

Meer veiligheid met meer contactpunten

 

Het klinkt logisch, dat des te meer contactpunten een slot in de deurpost heeft, des te veiliger deze ook is. In veel oude woningen wordt echter nog gebruik gemaakt van de tweepuntsloten, doordat deze jaren geleden in de deur zijn bevestigd. Ga mee met de huidige tijd en laat deze tweepuntsloten vervangen voor driepuntsloten, die u veel meer veiligheid bieden. De slotenservice van de meeste slotenmakers biedt de mogelijkheid om uw sloten te laten vervangen.

 

Niet alleen voor meer veiligheid kan het aantrekkelijk zijn om uw sloten te laten vervangen, ook na bijvoorbeeld een inbraak zelf is het soms nodig om kapotte sloten te vervangen. Wanneer een inbreker met grof geweld uw deur heeft opengebroken, kan een slot blijvend beschadigd raken. In zo’n geval is een reparatie aan het slot vaak niet meer mogelijk, waardoor deze vervangen moet worden.

 

Tot slot kan het voor u interessant zijn om uw sloten te laten vervangen, als u onlangs bent verhuisd naar een nieuwe woning. Hoewel de voormalige eigenaren van de woning alle sleutels aan u dienen af te staan, kan het een veilig gevoel geven wanneer alle sloten zijn vervangen voor een nieuw model. Handig als u de tweepuntsloten direct wilt laten vervangen voor driepuntsloten! Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij het vervangen van uw sloten.