Soorten projecten

Hieronder staan aantal voorbeelden van diverse projecten die wij hebben uitgevoerd:

Renovatie Woonboerderij

De woonboerderij, het onderwerp van dit project, is prachtig gelegen in een ruime landelijke omgeving. De tuin heeft rondom een open karakter en de nieuwe entreepalen vormen de eerste blikvangers vanaf de weg.

De entreepartij is voor het zicht uitgevoerd met dubbele deuren; één deur is vast i.v.m. de inrichting van de achterliggende hal. In de nieuwe entree van de woonboerderij is in één ontwerpgang de trap en vide gecreëerd. Er is gekozen voor een eiken trap die het beeld van de entree bepaald.

Boven ontstaat de gang vanuit de entreevide door het gebruik van ronde vormen in plaats van rechte hoeken. Wanneer je nu vanuit de relatief lange gang naar de trap loopt, opent de overloop, en dus ook de entreevide zich voor je. Deze waarneming wordt versterkt door de hoeveelheid licht in de entreevide, terwijl de gang juist indirect wordt aangelicht.

Achterom van een woning

Van een woning is de achterom erg klein en daardoor niet praktisch als portaal voor de achterdeur, doorgang naar de serre, toegang tot toilet en opstelplaats voor wasmachine en droger. Daarom bestaat de wens deze ruimte te vergroten, functioneler te maken. Maar dat mag niet tot gevolg hebben dat alle licht uit de keuken verdwijnt en het zicht op de tuin verloren gaat.

Het resultaat is veel ruimtelijker, lichter en praktischer door de gevel van de serre door te trekken tot de achtergevel van de woning. Dit is gedaan met zoveel mogelijk glas, dus ook in het dak. De aansluitingen en plaats van droger, wasmachine en uitstortgootsteen zijn gehandhaafd. Het toilet is vernieuwd, maar niet verplaatst. De aanpassingen aan de installatie waren hierdoor minimaal. Door de deur van de serre naar een hoek te verplaatsen ontstond meer praktische ruimte in zowel de serre als in het portaal.

Een appartementencomplex

De gevel van het nieuwe deel is gesegmenteerd naar de achterliggende functies. Tussen nieuw en bestaand is voor een overgangsgebied gekozen, dat wordt beëindigd met een overheersende wand tegen de appartementen aan. In dit gebied is de ontsluiting van alle appartementen gecreëerd, welke zichtbaar wordt door de “glazen gevel”. Rechts van deze wand komt de gevel van de eerste verdieping naar voren. Letterlijk, want boven en onder zijn het terugliggende gevels. Deze gevel springt in het oog, mede door een afwijkend materiaal- en kleurgebruik. De winkelpui bevat zoveel mogelijk glas voor de etalagefunctie. De overige gevels worden opgetrokken in metselwerk zoals bestaand of uitgevoerd in houtskeletbouw met rabatdelen. Dit laatste heeft te maken met het reduceren van het gewicht van de gevel.

Wie gaat verbouwen loopt een groot risico om tegen onverwachte kosten aan te lopen. Wie dit wil voorkomen gaat vooraf op zoek naar gedegen advies. Bouwadvies op maat helpt je een weloverwogen keuze te maken. Zo kun je geadviseerd worden over verschillende offertes of over het uit te voeren werk. Bezoek De verbouwwinkel voor bouwadvies bij een verbouwing en blijf binnen budget.