Waar moet je opletten bij verhuizingen

Heb jij er weleens over nagedacht om te gaan verhuizen? Bijna de helft van alle huishoudens zou zijn intrek wel willen doen in een andere woning. Dit hoeft per definitie niet een hele andere omgeving te zijn, maar wel in een nieuw huis. De grootste reden is om groter te gaan wonen, maar dit eigenlijk niet kunnen bewerkstelligen vanwege de financiële situatie. Mocht je wel een geluksvogel zijn die tijd en geld heeft om naar een nieuw stulpje te verkassen dan is het belangrijk dat je op de volgende zaken let.

1.    Woning op tijd leeg hebben

Wanneer een geïnteresseerd een bod uitbrengt op jouw woning en deze vervolgens wordt geaccepteerd, wordt er altijd een termijn gesteld van wanneer je definitief vertrokken moet zijn. Voor die tijd is het noodzakelijk dat je de woning dus op tijd leeg hebt gehaald. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen met wat vrienden of familie. Het voordeel is dat zij het vaak voor niets doen, maar daar tegenover kost het vaak meer tijd. Maar je kunt er ook voor kiezen om een expert in te schakelen die verstand heeft van woningontruimingen. Zo’n organisatie weet precies hoe er snel te werk kan worden gegaan om een huis leeg te krijgen. Ideaal dus als je niet zoveel tijd om je oude woning in te ruilen voor een nieuwe.

2.    Huren van transport

Indien je dus ervoor kiest om zelf te gaan verhuizen en geen hulp in te schakelen dan is het belangrijk dat je alle zaakjes op voorhand in orde hebt. Eén van die punten is het huren van transport. Wanneer je grote spullen moet verplaatsen zoals kasten, banken of bedden is het handig om een vrachtwagen of grote te bus te huren bij een lokaal verhuurbedrijf. Maak van tevoren een schatting welke spullen er verhuist moeten worden en stem daar de grootte van de wagen op af. Zodoende kom je niet in de problemen als blijkt dat je bus of vrachtwagen te klein is.

Geef een reactie